Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγστον

Ένας γλάρος που γεννήθηκε στην αγέλη… ένας γλάρος που αποφάσισε να ξεχωρίσει και κατάφερε να εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια. Ο συγγραφέας αφιερώνει το βιβλίο «στον πραγματικό Γλάρο Ιωνάθαν που ζει μέσα μας».
Ο Richard Bach εμπνέεται από τους γλάρους που συναντά σε μια προκυμαία και μας παρουσιάζει το Γλάρο Ιωνάθαν, ένα best seller που μετρά πάνω από
60.000.000 αντίτυπα. Ο Γλάρος Ιωνάθαν είναι ένα πουλί που αναζητεί την ευγένεια, τη δημιουργία και με ποιον τρόπο θα καταφέρει τελικά να «πετάξει». Το πέταγμα εδώ έχει μεταφορική σημασία αφού ο πρωταγωνιστής αναζητά το βαθύτερο νόημα της ζωής: «Γι’ αυτούς δεν έχει νόημα το πέταγμα, αλλά το φαγητό. Όμως για τούτον εδώ το γλάρο, μετρούσε πολύ περισσότερο η χαρά παρά το να πετάς».
Στην καινούρια έκδοση παρουσιάζεται το τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο που ο συγγραφέας απέφευγε όλα τα χρόνια να συμπεριλάβει, μια προσωπική κατάθεση του ίδιου το συγγραφέα πώς κατάφερε να εκδώσει τελικά το Γλάρο ακόμη και αν «εξορίστηκε από το ίδιο του το σμήνος».
Εικονογραφημένο με ασπρόμαυρα πουλιά που «ταξιδεύουν», ρομαντικό και πνευματικό χαρακτήρα, αξίζει μια γωνιά στο ράφι της βιβλιοθήκης μας.